Praktik idag då. Jag har ägnat dagen åt att skicka ut 78 inbjudningar till en föreläsning vi ska ha den 28 november. Notera att jag suttit och skrivit alla adresser för hand. Jag har varit lite som en robot på förmiddan, haha, men jag fick faktiskt upp ett ganska fint tempo där ett tag.
Nu är det riktigt höstmörket ute också. Novembermörker, trots att det bara är sista oktober idag. Just på grund av detta mörker så ska jag åka och sola ikväll. Det ska jag unna mig i den annars så mörka (utomhus i alla fall) tillvaro.
För övrigt verkar jag vara lite snurrig i bollen idag, jag har hela dagen fått för mig att det varit tisdag. Det blir väl en lång vecka då ;) Hoppas det rättar till sig :)

You'll never know if you never try

Allmänt Kommentera
Praktik idag då. Jag har ägnat dagen åt att skicka ut 78 inbjudningar till en föreläsning vi ska ha den 28 november. Notera att jag suttit och skrivit alla adresser för hand. Jag har varit lite som en robot på förmiddan, haha, men jag fick faktiskt upp ett ganska fint tempo där ett tag.
Nu är det riktigt höstmörket ute också. Novembermörker, trots att det bara är sista oktober idag. Just på grund av detta mörker så ska jag åka och sola ikväll. Det ska jag unna mig i den annars så mörka (utomhus i alla fall) tillvaro.
För övrigt verkar jag vara lite snurrig i bollen idag, jag har hela dagen fått för mig att det varit tisdag. Det blir väl en lång vecka då ;) Hoppas det rättar till sig :)
Emilia har kommit på att hon ska sätta fjädrar på sina skor, så hon kan hoppa och flyga när hon inte orkar gå längre. Hon har varit ut i garaget och grävt fram två fjädrar och ståltråd. Hahaha sötplutt!
Det är då inget fel på fantasin i alla fall ;)
Ett av mina hjärtegull ♥

Sötplutt

Allmänt Kommentera
Emilia har kommit på att hon ska sätta fjädrar på sina skor, så hon kan hoppa och flyga när hon inte orkar gå längre. Hon har varit ut i garaget och grävt fram två fjädrar och ståltråd. Hahaha sötplutt!
Det är då inget fel på fantasin i alla fall ;)
Ett av mina hjärtegull ♥
Idag bjuder vi på palt här hos Petterssons. Petterssons paltmakeri som jag döpt det till. Vi har rullat runt 30 paltar tror jag. Oj så gott det ska bli, och va bra det känns att för en gångs skull ha medverkat i processen =) Det var riktigt roligt, kan ju iofs bero på att jag inte gjorde allting ensam ;)
Det finns inget riktigt recept på att göra palten, hur många potatisar, antalet dl mjöl eller så, utan här kör vi mer på feeling ;)
Man börjar med att skära de rimmade fläsket i tärningar och skala potatisarna.
Riv sedan potatisen och blanda ner mjöl och salt i potatissörjan så att smeten blir ganska tjock. Det ska inte vara allt för kladdigt och kletigt utan ska vara ganska fast.
Blöt sedan händerna, använd en sked och sleva upp lite smet i handen och rulla paltarna i lagom och önskad storlek. Platta sedan till, gör en grop och sätt ner fläsket i gropen, rulla ihop palten till en palt och schwooosch ner i paltgrytan! De bör kokas ungefär en timme. Glöm förstås inte bort att salta i vattnet i paltgrytan också :)
Tadaaa, en hemmagjord palt redo att kokas!
Äkta palt äts med bregott. Många vill ha stekt fläsk och lingonsylt till också, men jag håller mig endast till bregottet ;)

Petterssons paltmakeri

Allmänt Kommentera
Idag bjuder vi på palt här hos Petterssons. Petterssons paltmakeri som jag döpt det till. Vi har rullat runt 30 paltar tror jag. Oj så gott det ska bli, och va bra det känns att för en gångs skull ha medverkat i processen =) Det var riktigt roligt, kan ju iofs bero på att jag inte gjorde allting ensam ;)
Det finns inget riktigt recept på att göra palten, hur många potatisar, antalet dl mjöl eller så, utan här kör vi mer på feeling ;)
Man börjar med att skära de rimmade fläsket i tärningar och skala potatisarna.
Riv sedan potatisen och blanda ner mjöl och salt i potatissörjan så att smeten blir ganska tjock. Det ska inte vara allt för kladdigt och kletigt utan ska vara ganska fast.
Blöt sedan händerna, använd en sked och sleva upp lite smet i handen och rulla paltarna i lagom och önskad storlek. Platta sedan till, gör en grop och sätt ner fläsket i gropen, rulla ihop palten till en palt och schwooosch ner i paltgrytan! De bör kokas ungefär en timme. Glöm förstås inte bort att salta i vattnet i paltgrytan också :)
Tadaaa, en hemmagjord palt redo att kokas!
Äkta palt äts med bregott. Många vill ha stekt fläsk och lingonsylt till också, men jag håller mig endast till bregottet ;)