Ny bekantskap

Kommentera
Igår vid frukosten träffade jag och Lovisa Gabe, eller Gabriel som han egentligen heter. En väldigt trevlig och rolig kille från USA, Seattle, som just nu reser på egen hand i Filippinerna. Lovisa stötte på honom i receptionen den dagen han checkade in och redan då var han social med oss. Igår satt han ensam och åt frukost så efter att vi hade ätit klart frågade vi om han ville hänga med till stranden. Han var upptagen precis just då, men han skulle kanske leta upp oss på stranden när han var klar med sitt.
Jag och Lovisa traskade ner till stranden, där till vänster där vi sagt till honom att vi skulle hålla till. Han kom ner efter typ en timme och sen dess har vi i princip hängt här i Panglao. Jag och Lovisa skojar om att vi ska skapa en lonely travelĺers club.

Gabe gillar vatten väldigt väldigt mycket. Han berättade en massa häftiga och läskiga saker om dykning. Ja vill typ testa men är alldeles för rädd för vatten för att faktiskt göra det. Han visade oss även sjöstjärnor i vattnet. Även det läskigt men coolt. Annars undervisar han litteratur till gymnasieelever och försöker skriva lite själv. 

Igårkväll pratade med jag på Skype med mamma och pappa. Det var härligt. Det var några veckor sedan ändå så vi hade ju en hel del att säga. Jag tror att vi pratade i typ 40 minuter. Det är bra gjort med tanke på att wifi inte fungerar särskilt bra. Samtidigt som jag pratade med mamma och pappa försökte Lovisa ringa till Kevin utan att lyckas på grund av dåligt wifi. Gabe försökte boka en till natt här i Panglao innan han drar till Palawan, men inte heller han lyckades ä. Han fick låna min telefon för att boka, och vad händer?  Mitt wifi slutade också fungera i samma sekund som han försökte logga in på en sida. He cursed my phone :p  men efter en stund lyckades han i alla fall boka en natt till och vi kunde gå och äta middag.

Under middagen blev det en del politikprat, men det är i princip oundvikligt med tanke på det kommande valet i USA. Men det var intressant i alla fall.
Efter middagen gick vi iväg så jag och Gabe kunde köpa varsin omtalad mangoshake. Som jag tjatat om denna mangoshake sen mamma berättade hur god den var. Den var god,  men det finns nog godare än just den ^^

Sedan gick vi vidare till baren på andra sidan gatan. Jag och Lovisa beställde troligen världens äckligaste Cuba Libre. Dyr var den också. Svindyr. Men jag drack upp den iaf. 00.30 var det iaf dags och säga gonatt efter en härlig dag. 

I morse kl 9.30 träffades vi igen vid poolen för ett morgondopp. 

Sen har vi bara hängt på stranden idag. Jag lyckades bli bränd eller stucken av en jellyfish i armvecket.Riktigt obehagligt och armen började domna av stund. Jag fick röda utslag och blev väldigt orolig då vi inte riktigt vet om de är giftiga eller inte. Men nu känner jag ingenting och utslagen är borta så nu känns det lugnt. 

Nu har Gabe flytta till ett annat hostel innan han, troligen, drar till Palawan imorgon. Vi får se om det blir middag tillsammans med honom ikväll också.

Det är så kul att träffa nya och öppna människor på det här sättet :)