Edinburgh

Kommentera
Det har varit full rulle sedan jag började jobba förra onsdagen. Mina få lediga stunder har jag försökt ägna åt andra saker, typ sitta och läsa ute på balkongen när solen väl tittat fram. Helt fantastiskt. Men nu har jag i alla fall tagit mig orken att lägga in bilderna från Edinburgh på datorn.
 
 
Första kvällen i Edinburgh orkade vi inte göra jättemycket. Det blev middag och sedan lite pubhäng på en mysig pub bara några hundra meter från vårt boende. Älskar pubmiljön och feelingen som ofta infinner sig.
 
Pappa och mamma ♥
 
Jag och Johan
 

På andra dagen gick jag och Johan på Edinburgh castle. Vi spenderade fyra timmar där och kollade på typ allt, allt, allt som fanns där ^^ Det var rätt trevligt även om det var svinigt kallt. Jag ville ha både mössa, vantar, halsduk och vinterjacka på mig.
Utsikt över "the one o´clock gun som avfyras kl 13.00 varje dag sedan mååånga mååånga år tillbaka
 
Vi besökte även fängelsehålorna på slottet och förställde oss hur livet kunde ha sett ut där
 
Huungriiig
 
Många sovplatser...
Utsikten från slottet.. typ.. crazy hair day btw.. :)
 
Mysigt och färgglatt område i närheten av Grassmarket.
 
 
Tredje dagen åkte jag, mamma och pappa en guidad busstur genom staden. Vi fick många historiska skildringar med oss på vägen och det var väldigt intressant. Edinburgh är ju en väldigt gammal stad, så det finns otroligt mycket historia för den intresserade. 
Saatan va snygga vi är ;)
 
 
En pub i gamla stan vars namn kommer från hunden Bobby, som vakade över sin husses grav i 14 år efter hussens hastiga bortgång. Bobby vägrade att lämna sin husse ensam och sov vid gravstenen tills han själv dog. Nu ligger Bobby begravd på baksidan av denna pub, där det även finns en väldigt gammal kyrkogård.
 
Edinburgh är väldigt kuperat. Och vackert
 
Slottet på höjden där. Slottet ligger för övrigt på toppen av en gammal vulkan
 
 
På kvällen gick jag, mamma och pappa en guidad tur genom "Edinburghs mörka historia" med spökhistorier, mörka berättelser om kända personer i Edinburgs historia samt många olika tortyr och avrättningsmetoder. Det var kanske inte lika bra som jag hade väntat mig, å andra sidan vet jag inte vad jag hade väntat mig. Men det var en rolig grej att vandra omkring på de mörka gatorna där runt midnatt...
Vår guide för kvällen, Cassandra.
 
Mina fina, fina, underbara föräldrar!
 
Här vandrade vi omkring på kyrkogården i mörkret...
Letar efter spöken på kyrkogården.... hittade två..? ;)
 
Fjärde och sista dagen gick jag och Johan på the national museum. Där fanns faktiskt denna uppfinning.. "The Maiden" som då är den första giljotinen. Den var minsann inte liten... problemet med den var oftare att den inte lyckades avrätta folk på första försöken, utan det tog ungefär 3-5 hugg innan personen faktiskt blev avrättad... ofattbart äckligt!
 
Jag hade också ett mission med min resa till Edinburgh, och det var att helst fika, men i alla fall promenera förbi detta Café. Här satt J.K Rowling och skrev mycket på sina böcker innan hon slog igenom med Harry Potter-böckerna
Nöjd tjej!!