FN:s säkerhetsråd i möte om stormningen

Just nu är det stor uppståndelse över den humanitära insatsen som är påväg mot Gaza i Mellanöstern. Skepp från omvärlden är påväg med mat och andra förnödenheter till människorna i området, men insatsen har stött på stora problem då Israel har försökt stoppa insatsen.

Israel har utan lov utvidgat sitt vatten med 68 sjömil bara för att kunna hålla koll på de fartyg som är påväg mot Gaza. De bordade också ett skepp från Turkiet och dödade minst 10 aktivister.

 http://www.dn.se/nyheter/varlden/fns-sakerhetsrad-i-mote-om-stormningen-1.1114692

Ett svenskt fartyg, Ship to Gaza är också påväg.

Kl 18 idag kommer det pågå demonstrationer mot Israels agerande, runt om i landet.
Här i Jönköping är det kl 18 i Rådhusparken. Jag kommer själv inte att kunna delta, men jag hoppas att alla som är i närheten och har tid verkligen går dit och visar sitt stöd!


Israel har så många gånger tidigare brutit mot den internationella rätten och FN och Israel har inte världens bästa relation eftersom Israel anser att FN står på palestiniernas sida, och FN består dessutom av många arabstater som alltid tar palestiniernas parti i olika frågor, så ja, Israel har motstånd i FN. Men de har även USA på sin sida, och det är inte okej att de bryter mot internationell rätt om och om igen bara för att de kan.

FN utför humanitära insatser likt den som nu går till Gaza, för de är typ allt dom kan göra för världen eftersom dom inte har nån makt att göra annat eller stoppa ockupationen av Västbanken eller blockaden av Gaza som Israel utfört. Så vad kan FN göra?

Palestinierna har ju begärt FN-skydd, så FN måste agera. Men då tar Israel det som ett hot mot statens existens och då blir det direkt klassat som antisemitiskt. Israel bryr sig inte om vad FN säger eller tycker, samtidigt som Gaza är helt avstängd från omvärlden. Både Israel och Egypten håller koll vid gränsen så där är människorna verkligen fast, dessutom under Hamas som styr där.

Något måste göras för dessa människor.. men nu vill alltså Israel kolla igenom allt gods som ska vidare till Gaza. Jag förstår inte hur de kan tro att de har denna rätt?

Till top