Lördag

Det blev inget döda havet idag, som det var tänkt från början. Det har regnat och varit kallt här, och vid döda havet skulle det vara mulet.. typiskt.. just den dagen vi hade planerat att åka.

Nåja.. vi har haft en väldigt bra dag i alla fall. Nalle och Ana bor här i Betlehem nu, så vi är alla på samma sida om muren vilket är väldigt skönt. Idag har vi vandrat runt hela Betlehem, vandrat till ett internationellt café i närheten av checkpointen och sen vandrat tillbaka till Beit Sahour... det blev nog en promenad på runt en mil. Jag är väldigt trött i kroppen nu, men det har varit en trevlig dag ändå.

Nu ikväll har vi varit på AIC, Alternative Information Center och lyssnat på en föreläsning från ATG, Alternative Tourist Group. Det var intressant. Vi valde dock att gå hem efter föreläsningen för att Ana och Nalle var hungriga och för att jag hade fått ont i huvudet av all cigarettrök. Alla röker överallt här. Inomhus som utomhus, med eller utan barn i närheten. Ingen bryr sig. Jag är nog passiv rökare nu..

Igår hade vi förresten också en mycket trevlig kväll hos Ana och Nalle. Vi lyssnade på gamla godingar som Backstreet Boys, Spice Girls, N'Sync m.m på youtube och bara släppte loss. Vi drack även te och fikade hos dem och medan Ana och Nalle åt middag så byggde jag och Erika korthus. Det var en mysig och välbehövlig kväll.. vi kopplade bort all misär och bara var ett tag. Mer av sånt tack! :)

Imorgon är det Palmsöndagen inom Kristendomen, så vi ska följa med familjen till kyrkan och efter kyrkan blir det BBQ! Det blir en upplevelse :)

Till top